Sikker mathåndtering i barnehagen
Trygg og sikker mathåndtering i barnehage er viktig for å sikre at ingen blir syke. Barn er ekstra sårbare, og barnehagene er underlagt streng kontroll om de serverer mat.
Målgruppe:
Alle ansatte i barnehagen
Mål for kurset:
Kurset skal gi økt kunnskap om trygg mathåndtering slik som: oppbevaring, tilberedning, servering, renhold, hygiene og internkontroll.
Beskrivelse av kurset:
De er viktig at barnehagen har søkelys på trygg og sikker mathåndtering i barnehage for å sikre at ingen blir syke. Barn er ekstra sårbare, og barnehagene er underlagt streng kontroll om de serverer mat. Kunnskap og opplæring av ansatte er viktig for å sikre at alle forstår dette og at alle følger regelverket og de rutinene barnehagen har.
Kurset gjennomføres med hele personalgruppen. Oppgavene underveis i kurset er lagt opp til dette.
Introduksjon
Lovverk og krav ved mathåndtering
Oppgave
Trygg og sikker mathåndtering i barnehagen
Oppgave
Rutiner for mathåndtering
Oppgave
Allergier, forurensing og sykdommer
Oppgave
Personlig hygiene
Renhold på kjøkkenet
Internkontroll
Om du ikke har PBL Mentor HMS som internkontrollsystem
Kartlegging og risikovurdering i PBL Mentor HMS
Oppgave
Risikovurdering
Fyll ut og send inn skjemaet for å få tilgang til nettkurset