Introduksjon

Målgruppe:

Alle ansatte i barnehagen

Mål for kurset:

Kurset skal gi økt kunnskap om trygg mathåndtering slik som: oppbevaring, tilberedning, servering, renhold, hygiene og internkontroll.

Beskrivelse av kurset:

De er viktig at barnehagen har søkelys på trygg og sikker mathåndtering i barnehage for å sikre at ingen blir syke. Barn er ekstra sårbare, og barnehagene er underlagt streng kontroll om de serverer mat. Kunnskap og opplæring av ansatte er viktig for å sikre at alle forstår dette og at alle følger regelverket og de rutinene barnehagen har. 

Kurset gjennomføres med hele personalgruppen. Oppgavene underveis i kurset er lagt opp til dette. 

Kursets innhold

    1. Introduksjon

    2. Lovverk og krav ved mathåndtering

    3. Oppgave

    1. Trygg og sikker mathåndtering i barnehagen

    2. Oppgave

    3. Rutiner for mathåndtering

    4. Oppgave

    5. Allergier, forurensing og sykdommer

    6. Oppgave

    1. Personlig hygiene

    2. Renhold på kjøkkenet

    1. Internkontroll

    2. Om du ikke har PBL Mentor HMS som internkontrollsystem

    3. Kartlegging og risikovurdering i PBL Mentor HMS

    4. Oppgave

    5. Risikovurdering

Om kurset

  • 0.5 timer med videoinnhold
  • 1.950 kroner (ekskl.mva)
  • 11 leksjoner + oppgaver

Praktisk informasjon

  • Nettkurset er tilgjengelig i seks mnd fra du kjøper tilgang.
  • Du kan se nettkurset så mange ganger du ønsker i denne perioden.
  • Tilgangen til dette nettkurset er gjelder én barnehage.  Ønsker du å bestille kurset for flere barnehager? Ta kontakt med oss.
  • Medlemmer i PBL og kunder hos PBL Mentor får 25 % rabatt på dette kurset. 
  • Kurset leveres av PBL Mentor AS.

Kursholder

avdelingsleder Hanne Bjerke

Hanne arbeider med systematisk HMS-arbeid, sykefraværsoppfølging, rådgivning til leder og ansatte, og AKAN-arbeid. Hun underviser i systematisk HMS-arbeid og bruk av PBL Mentor HMS, hygiene og smittevern, trygg mat i barnehagen, sykefravær og nærvær, seniorpolitikk/ «midt i livet» og AKAN arbeid. Hanne har 8 års erfaring fra bedriftshelsetjenesten, og er spesielt opptatt av systematikk i HMS arbeidet, og hvordan jobbe med risikoforhold i barnehagen som påvirker de ansattes arbeidshelse og fravær.

Bestill kurs

Fyll ut og send inn skjemaet for å få tilgang til nettkurset